dimecres, 8 de juliol del 2020

ESTIMULACIÓ DEL LLENGUATGE  A TRAVÉS DE DIFERENTS FORMES D’EXPRESSIÓ ARTÍSTIQUES

Des del moment que un infant neix, ja s’està comunicant amb el món que l’envolta, a través de sons, expressions, gestos... que rep i aprèn a imitar com a única forma d’expressió fins el moment que arriba el llenguatge oral .
La funció principal del llenguatge oral és la comunicació i l’intercanvi social. Abans de les primeres paraules , i gràcies a la interacció amb els adults i el seu contacte amb diferents formes d’expressió, l'infant va assolint un nivell de comprensió d’un bon nombre  de paraules i expressions que el preparen per a la producció del seu propi llenguatge verbal.
Per afavorir l’adquisició del llenguatge des de l’escola li donem valor a que l’infant  rebi diferents formes d’expressió, amb intenció comunicativa i també artística, a través de les quals l’infant pugui rebre i expressar emocions. Aquestes interaccions serviran per aprendre a compartir afecte i emocions amb els altres. D’aquesta manera, comença a construir relacions comunicatives complexes amb el seu entorn i a desenvolupar una activitat necessària i essencial pel desenvolupament del llenguatge, anomenada atenció conjunta.

D’entre les diferents formes d’expressió comunicativa en destaquem:
-Contes, obren les portes a la imaginació , la fantasia ... Es poden utilitzar per interioritzar coneixements, vocabulari, fan reaccionar emotivament transmetent sentiments i valors.
- Poemes, el primer contacte dels infants amb la poesia a l’escola és a través de rimes, endevinalles, embarbussaments, cançons... que ens ajuden a educar i potenciar la creativitat, així com ampliar vocabulari.
-Audicions musicals, la música té la capacitat de relaxar i fer-nos connectar amb les nostres emocions, a més de beneficiar l’aprenentatge, millorar la concentració i memòria així com la  capacitat expressiva.

Al blog us deixem una petita mostra de cadascuna d’aquestes formes d’expressió , que esperem gaudiu conjuntament amb els vostres infants.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada